Zoek

Doorzoek de webshop

    8 manieren om het testosterongehalte op natuurlijke wijze te verhogen

    8 manieren om het testosterongehalte op natuurlijke wijze te verhogen

    Hier zijn 8 evidence-based manieren om het testosterongehalte op natuurlijke wijze te verhogen.

    1. Lichaamsbeweging en gewichtheffen

    Nieuw onderzoek bij zwaarlijvige mannen wijst uit dat meer lichaamsbeweging nog gunstiger is voor het verhogen van het testosterongehalte dan een dieet om af te vallen. Weerstandstraining, zoals gewichtheffen, is de beste vorm van lichaamsbeweging om het testosterongehalte te verhogen, zowel op korte als op lange termijn.

    Het gebruik van cafeïne en creatinemonohydraat als supplementen kan in combinatie met een trainingsprogramma de testosteronspiegel verder verhogen

    Creatine monohydrate 

    1. Eet eiwitten, vetten en koolhydraten

    Wat je eet heeft een grote invloed op testosteron en andere hormoonspiegels. 

    Zorg er voor dat je dieet voldoende eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten bevat.

    Constant diëten of te veel eten kan je testosteronspiegel verstoren.

     https://wheyparadise.com/collections/eiwitten 

    1. Minimaliseer stress en cortisol niveaus

    Stress en hoog cortisol kunnen ook de voedselinname, gewichtstoename en de opslag van schadelijk lichaamsvet rond je organen verhogen. Op hun beurt kunnen deze veranderingen een negatieve invloed hebben op je testosteronniveaus.

    1. Ga naar de zon of neem een vitamine D-supplement

    Vitamine D is snel een van 's werelds meest populaire vitamines aan het worden.

    Om het testosterongehalte te verhogen en de andere voordelen van vitamine D te benutten, moet u proberen regelmatig aan zonlicht blootgesteld te worden of dagelijks ongeveer 3.000 IE vitamine D3 in te nemen.

     

    1. Neem supplementen met vitaminen en mineralen

    Hoewel er veel discussie is over de voordelen van multivitaminen, kunnen specifieke vitaminen en mineralen nuttig zijn

    In één onderzoek verhoogden zink- en vitamine B-supplementen de kwaliteit van sperma met 74%. Zink verhoogt ook het testosteron bij atleten en mensen met een zinktekort

    Van alle beschikbare vitaminen en mineralen blijkt uit onderzoek naar testosteron dat vitamine D en zinksupplementen wellicht het beste zijn.

     

    1. Zorg voor veel rustige slaap van hoge kwaliteit

    Een goede slaap is net zo belangrijk voor je gezondheid als voeding en beweging.

    Hoewel sommige mensen het prima doen met minder slaap, suggereert onderzoek dat ongeveer 7-10 uur slaap per nacht het beste is voor de gezondheid op de lange termijn en je testosteron.

     

    1. Neem natuurlijke testosteron boosters

    Slechts een paar natuurlijke testosteron boosters worden ondersteund door wetenschappelijke studies.

    Het kruid waar het meeste onderzoek naar is gedaan heet ashwagandha.

    Bij gezonde mannen verhoogde ashwagandha het niveau met 15%. Een andere studie wees uit dat het cortisol met ongeveer 25% verlaagde, wat ook testosteron kan bevorderen.

    Gember-extract kan ook uw niveaus verhogen. Het is een heerlijk kruid dat ook diverse andere gezondheidsvoordelen biedt.

    Andere populaire kruiden die door sommige studies bij zowel dieren als mensen worden ondersteund, zijn onder meer HORNY GOAT WEED, Mucuna pruriens, shilajit en tongkat ali.

     

    1. Volg een gezonde levensstijl en vermijd oestrogeenachtige verbindingen

    Er zijn verschillende andere factoren die uw hormoonspiegels kunnen beïnvloeden.

    Een gezond seksleven speelt een belangrijke rol bij het reguleren van je geslachtshormoon- en testosteronniveaus

    Een hoge blootstelling aan oestrogeenachtige chemicaliën kan ook van invloed zijn op uw niveaus, dus probeer de dagelijkse blootstelling aan BPA, parabenen en andere chemicaliën die in sommige soorten plastic zitten tot een minimum te beperken

    Het is waarschijnlijk geen verrassing dat overmatig alcohol- of drugsgebruik, of het nu medisch of recreatief is, ook het testosterongehalte kan verlagen.

    Lachen, geluk en succes kunnen daarentegen je gezondheid en je testosteronspiegel stimuleren - zorg er dus voor dat ze deel uitmaken van je dagelijkse leven

     

    SAMENVATTING

    Het verminderen van blootstelling aan oestrogeenachtige chemicaliën,stress,  alcohol en drugs kan een positief effect hebben op je testosteronspiegel en gezondheid.

    Waarom zijn testosteron niveaus belangrijk?

    Vanaf de leeftijd van 25-30 jaar begint het testosterongehalte van een man op natuurlijke wijze te dalen.

    Dit is een probleem, omdat sterk onderzoek een verband aantoont tussen een laag testosterongehalte en zwaarlijvigheid, een verhoogd ziekterisico en een vroegtijdige dood.

    Gezonde testosteronspiegels zijn ook belangrijk voor vrouwen, samen met andere belangrijke hormonen zoals oestrogeen en progesteron.

    Daarom moet iedereen de nodige levensstijlmaatregelen nemen om de testosteronspiegel te optimaliseren. U zult uw gezondheid en lichaam tegelijkertijd verbeteren.